Life Coach
(+36) 20/312-8402
sebkriszta

Hol késlekedik az aranyhal?

A mesék világában minden lehetséges, többek között ezért is szeretjük őket, nem kételkedünk, elhisszük, hogy egy aranyhaltól igenis lehet kívánni, vagy, hogy a királyfi igenis le tudja győzni a sárkányt, megtörténik, örülünk és hiszünk benne, hogy velünk is így lesz.
Mindennapjainkban az aranyhal több mindent jelképezhet: egy új állást, egy új párkapcsolatot, egy boldogabb életet, egy sikeres diétát, egy jobb fizetést, akár egy nagyobb nyereményt, mindenkinek mást és mást jelent, és mindig ott motoszkál a fejekben, hogy vajon mikor jön el, mikor lesz benne részünk. Aztán valahogy még sem így történik. Hol csúszik be a hiba? – tehetnénk fel a kérdést.

Mindenképpen érdemes az alábbiakat végig gondolni, hogy az aranyhal, ha jelképesen is, de a horgunkra akadjon:

1. Amikor valami jobbra vágyunk, akkor nagyon tág értelemben beszélünk róla, jobb kapcsolat, boldogabb élet, de valójában mit jelent a jobb és a boldogabb. Mit tekintünk annak? Nagyon fontos mindig tisztázni, jól behatárolni, hogy számunkra mi mit is jelent, leszűkíteni minél kézzel foghatóbbá tenni, hisz csak így tudunk eredményes lépéseket tenni az elérése érdekében.
Tedd fel magadnak a kérdést: Mit jelent az, hogy boldogabb? Próbáld minél precízebben meghatározni, majd képzeld el, hogyan látod magadat ebben a kívánt állapotban, mi okoz boldogságot? Itt és most mi áll rendelkezésedre, mi az az első lépés amit meg tudsz tenni annak érdekében, hogy elérd a kívánt állapotot.

2. A végletekben gondolkodunk, csak fekete és fehér, csak jó és rossz, csak igen és nem, holott számtalan lehetőség van, amit egy érzelmileg felfokozott állapotban nem veszünk észre, ilyenkor egy beszűkült nézőpontból tekintünk saját helyzetünkre, és jelen állapotban hozott döntéseink nem biztos, hogy pont azt a célt fogják szolgálni amit szeretnénk. Mindig van egy másik, ahogy a világszerte ismert zenebohóc is mondta, és ez tényleg így van. Ha kell olvass utána, kérdezd meg, járd körbe, szerezz új tapasztalatokat, adj esélyt annak, hogy megismerd a lehetőségeid tárházát.

3. Továbbra is szeretném hangsúlyozni, hogy elengedhetetlen a megfelelő önismeret, hogy tudd mik az igényeid, elvárásaid, mi az ami fontos számodra, mert ha nem így van, akkor bele eshetsz abba a hibába, hogy olyanra vágysz ami valójában nem tesz boldoggá, vagy amitől nem fogod jobban érezni magad.

4. Következő igen fontos pont önmagunk szeretete, elfogadása, tisztelete. Sajnos nagyon sokszor bántjuk önmagunkat, kevésnek érezzük azt akik vagyunk, terheljük magunkat akár egy elérhetetlen ideállal, ami persze nyomasztóan hat ránk. Ha nem tiszteled önmagad, hogyan tudsz önmagadnak jobbat, boldogabbat teremteni?

5. „Majd, ha!” szemlélet! Majd ha, meglesz az új tender akkor boldog leszek, majd ha lesz elég időm, akkor foglalkozom vele, majd ha te is változol akkor majd én is fogok, mindig a „majd ha”, ez azért becsapó, mert amikor meglesz a majd ha, akkor jön egy újabb majd ha, ez egy vége láthatatlan folyamat, ami nem ad teret a jelennek, a most-nak, az itt-nek.

Ez csupán néhány gondolat, mielőtt bedobnád a csalit az aranyhal reményében, érdemes dolgozni/foglalkozni önmagaddal.


Jó pecázást!

 

Sebestyén Kriszta

life coach

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

 

Blog
Problémától a megoldás felé

Folyamatosan a problémán rágódsz, és nem látod a megoldást? Érzed, hogy így nem jó, változtatni szeretnél, de nem tudod merre indulj, mit csinálj? Kérd INGYENES "Problémától a megoldás felé" c. munkafüzetemet.

Ingyenes munkafüzet »

Tervező

2019-ben mivel szeretnél foglalkozni, mibe szeretnél energiát fektetni?
Kérd INGYENES "Évindító tervező 2019." c. munkafüzetem, ami segít pontosítani azokat a célokat, terveket, amelyek megvalósításán szeretnél dolgozni az új évben.

Ingyenes munkafüzet »

© Sebestyén Kriszta - Minden jog fenntartva   Adatkezelési tájékoztató

Weboldal: