Life Coach
(+36) 20/312-8402
sebkriszta

Startolj el a változás útján

A hétvégén úgy döntöttünk, hogy a sétát lecseréljük futásra, ugyanis a gyerekek már olyan gyorsan kerékpároznak, hogy a mellettük történő sétából valójában gyors gyaloglás, majd végül futás lett az elmúlt hónapokban. Nem áll távol tőlünk a mozgás, de mondjuk úgy, nem vagyunk azok, akik heti rendszerességgel fitneszterembe járnak.

Nagyon szépen felépítettük, hogyan is fog ez működni: mikor, milyen rendszerességgel, milyen útvonalon, cél meghatározás, ahogy kell. Először is elmentünk a közelünkben lévő sportboltba venni magunknak alkalomhoz illő ruhát, a választék igen nagy volt, igazából némileg hezitálva álltunk a készlet előtt, de végül megtaláltuk azt, ami számunkra minden szempontból (ár, minőség) megfelelő volt. Eljött a késő délután, mindenki nagy izgalommal várta (még mi is), de legjobban a gyerekek voltak izgatottak, ugyanis úgy gondolták, hogy végre a saját tempójukba haladhatnak úgy, hogy anyáékat nem kell megvárni minden egyes utcasaroknál, hisz folyamatosan mellettük leszünk. (Ja, persze.)

Tehát elindultunk, a kezdeti lendület egy darabig tartott, aztán elkezdtem érezni, hogy itt fáj- ott fáj, az ember ilyenkor szembesül vele, hogy mennyi izmot megmozgat ez a fajta testmozgás. Ki kellett tapasztalni mi az a tempó, ami nem fáraszt ki, próbálgatnom kellett magamat és ezzel a határaimat is, és közben fontos volt megtalálnom azt, ami motivál végig az úton, hisz több ponton is azt éreztem itt van vége, nem csinálom tovább. Mikor a „célba” értünk, összecsaptuk a tenyerünket, és az itt fáj- ott fáj mellett megjelent egy felszabadult érzés, persze számtalan más pozitív érzés mellett.
Hogy miért írtam ezt le?
Azért, mert nagyon leegyszerűsítve pontosan így épül fel egy változással kapcsolatos folyamat is.

Egymásra épülve pontokba szedtem a főbb állomásokat:

  • Első:

Amikor már hosszabb ideje érzed, hogy valami nem működik, és ennek következtében eldöntöd, hogy változtatni szeretnél. (pl: egyszerre több elvárásnak kell megfelelned, és már azt sem tudod, hogy valójában Te mit is szeretnél)

  • Második:

Elkezded felmérni, mire is van lehetőséged. (pl: önismereti könyvek, szakemberek, tréningek..)

  • Harmadik:

A lehetőségek közül kiválasztod azt, ami neked a legjobb. (pl: a konkrét szakember kiválasztása)

  • Negyedik:

Ha ez megvan, akkor megteszed az első lépést. (pl: felveszed vele a kapcsolatot)
Szerintem ez az egyik legjobb pont, amikor már bizonyos félelmeidet leküzdve eljutsz oda, hogy igenis változtatni szeretnél, ekkor már benne vagy a folyamatban.

  • Ötödik:

Lelkes vagy, nagy elvárásokkal vágsz neki, még a jól felépített képet mutatod magadról, meghatározásra kerül a cél, ahova szeretnél eljutni.

  • Hatodik:

Kezded meglátni azt, aki valójában vagy, szembesülsz dolgokkal, érzésekkel, hirtelen valami megválaszolásra kerül, aminek következtében elbizonytalanodsz, már nem is biztos, hogy ezt akarod, jönnek a félelmek, és az ellenkezés.
Véleményem szerint ez a másik legfontosabb pont, mert itt dől el, hogy tovább mész, vagy visszafordulsz. Az ezzel kapcsolatos döntést neked kell meghozni, és az ehhez tartozó felelősség is téged illet.

  • Hetedik:

Ha tovább mész, akkor ezt követően egy más szemszögből tudsz ránézni a helyzetedre, az új megvilágítás új dolgokra, új gondolatokra inspirál, érzed, hogy motivált vagy. Hirtelen, ami eddig nehéz volt könnyebbé válik, felszabadultabb leszel.

  • Nyolcadiktól a végtelenig:

Innentől kezdve a változás folyamatosan az életed része lesz, nem lesz egy végleges állapot, ugyanis minden változással újabb ajtók nyílnak, amikhez új lehetőségek kapcsolódnak.

Hát juss el idáig és nyiss magadnak új tereket, engedd meg magadnak az új tapasztalatokat!

Mindezek zárásaként mi mást is írhatnék, minthogy amikor a kis csapatunk futásnak ered, első gondolatom az lesz, hogy most ebben a pillanatban vajon hány ember gondolkodik azon, hogy jelképesen, itt és most „felhúzza a futócipőt”.

Kitartást a folyamathoz!

 

Sebestyén Kriszta

life coach

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

 

Blog
Problémától a megoldás felé

Folyamatosan a problémán rágódsz, és nem látod a megoldást? Érzed, hogy így nem jó, változtatni szeretnél, de nem tudod merre indulj, mit csinálj? Kérd INGYENES "Problémától a megoldás felé" c. munkafüzetemet.

Ingyenes munkafüzet »

Tervező

2019-ben mivel szeretnél foglalkozni, mibe szeretnél energiát fektetni?
Kérd INGYENES "Évindító tervező 2019." c. munkafüzetem, ami segít pontosítani azokat a célokat, terveket, amelyek megvalósításán szeretnél dolgozni az új évben.

Ingyenes munkafüzet »

© Sebestyén Kriszta - Minden jog fenntartva   Adatkezelési tájékoztató

Weboldal: